Pénzmúzeum nyíl

ingatlanalap, ingatlanbefektetési alap 

Olyan speciális befektetési alap, ami leginkább ingatlanokba fekteti az alap pénzügyi vagyonát. Befektetők az alap által kibocsátott befektetési jegyeket vásárolnak, ily módon a befektetési alap által kezelt teljes ingatlanvagyon tulajdonosaivá válnak a befektetési jegyeik értékének arányában. 

Más megfogalmazásban: olyan eszköz, amely azt teszi lehetővé, hogy az egyes befektetők megtakarításaikat egyszerű, biztonságos és költséghatékony módon, a kockázatok megosztásával fektethessék be az ingatlanpiacon.

Megint egy másik megfogalmazás szerint az ingatlanalap egy olyan befektetési alap, ahol az alapkezelő ingatlaneszközökbe fekteti be a kezelt vagyon döntő hányadát. A befektetési alap pedig a befektetési jegyek nyilvános vagy zártkörű forgalomba hozatalával létrehozott és a kockázatmegosztás elvén működtetett, jogi személyiséggel rendelkező vagyontömeg, amelyet a befektetési alapkezelő a befektetők érdekében kezel.

Források:

Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) weboldal.

https://www.bamosz.hu/web/amit-az-alapokrol-tudni-kell

2022. 10. 20.

MNB Fogyasztóvédelem, Pénzügyi Navigátor weboldalának pénzügyi szótára. A szótár elérhető a Pénzügyi Navigátor Mobilapplikáción keresztül.

https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-navigator/penzugyi-navigator-mobilapplikacio

2022. 10. 20.

Egyéb